RUNDVEELOKET

Webinar: Duurzaam ondernemen in de veehouderij

Datum:
Start:
Einde:
Organisator:
PC Varkens en PC Rundvee
Plaats:
Online

Toevoegen aan kalender 2021-06-22 02:00:00 2021-06-22 02:00:00 22 juni - Veetournee 2021: Duurzaam ondernemen in de veehouderij   Het Departement Landbouw en Visserij, het Praktijkcentrum Varkens en het Praktijkcentrum Rundvee nodigen u uit voor de webinar:   Duurzaam ondernemen in de veehouderij  Dinsdag 22 juni 2021, van 20u tot 22u  Veehouders moeten in de huidige context over een hoge mate van ondernemerschap beschikken en risico’s inbouwen. Maatschappelijke veranderingen en veranderingen in de fysieke omgeving vinden steeds sneller plaats en zijn soms nauwelijks voorspelbaar. Dat heeft de recente geschiedenis alvast bewezen. Hoe kan je je als veehouder daarop voorbereiden en tegen wapenen? Welke aanpassingen vraagt dit en welke verwachtingen moet je als veehouder-ondernemer onvermijdelijk laten varen?  Programma    19u45 -19u55: Aanmelden via de link die u na inschrijving zal worden toegestuurd  20u: Inleiding (Departement Landbouw en Visserij) en aansluitend korte introductie over het LandbouwMonitoringsNetwerk en bedrijfseconomische boekhouding (Departement Landbouw en Visserij, Goedele Vrints)  20u15: Duurzaam ondernemerschap in de veehouderij (Odisee, Bart Henssen)  22u-22u15: Aansluitend voor geïnteresseerden uit de varkenshouderij: Speenproblematiek en biggenvoeding, wat hebben we geleerd uit het BioBIG-project? (ILVO - Varkensloket, Sarah De Smet)*  *Deze voordracht kadert in het EIP-project BioBIG   Inschrijven  Deelname is gratis maar inschrijven is noodzakelijk om de link voor deelname te bekomen, ten laatste op vrijdag 18 juni.  Inschrijven is mogelijk via Activiteitenagenda | Departement Landbouw & Visserij (vlaanderen.be) en ga naar 22/06/2021 WEBINAR: Veetournee op de PC 2021 of via deze link.  Meer informatie  e-mail: sectoradvies@lv.vlaanderen.be  GSM: +32 473 83 70 58 (Suzy Van Gansbeke) of +32 473 83 70 60 (Laurence Hubrecht)  Deze Veetournee op de PC wordt mede georganiseerd door:   en met medewerking van    Veetournee is een initiatief van het Departement Landbouw en Visserij. Het is een netwerkevent dat de Vlaamse veehouders (en andere ketenpartners) informeert, sensibiliseert en activeert met betrekking tot actuele landbouwthema’s. Omwille van de COVID-beperkingen wordt uitzonderlijk een online event georganiseerd. Location PC Varkens en PC Rundvee PC Varkens en PC Rundvee Europe/Brussels public

 

veetournee


Het Departement Landbouw en Visserij, het Praktijkcentrum Varkens en het Praktijkcentrum Rundvee nodigen u uit voor de webinar:  

Duurzaam ondernemen in de veehouderij 


Dinsdag 22 juni 2021, van 20u tot 22u 

Veehouders moeten in de huidige context over een hoge mate van ondernemerschap beschikken en risico’s inbouwen. Maatschappelijke veranderingen en veranderingen in de fysieke omgeving vinden steeds sneller plaats en zijn soms nauwelijks voorspelbaar. Dat heeft de recente geschiedenis alvast bewezen. Hoe kan je je als veehouder daarop voorbereiden en tegen wapenen? Welke aanpassingen vraagt dit en welke verwachtingen moet je als veehouder-ondernemer onvermijdelijk laten varen? 

Programma   

  • 19u45 -19u55: Aanmelden via de link die u na inschrijving zal worden toegestuurd 
  • 20u: Inleiding (Departement Landbouw en Visserij) en aansluitend korte introductie over het LandbouwMonitoringsNetwerk en bedrijfseconomische boekhouding (Departement Landbouw en Visserij, Goedele Vrints) 
  • 20u15: Duurzaam ondernemerschap in de veehouderij (Odisee, Bart Henssen) 
  • 22u-22u15: Aansluitend voor geïnteresseerden uit de varkenshouderij: Speenproblematiek en biggenvoeding, wat hebben we geleerd uit het BioBIG-project? (ILVO - Varkensloket, Sarah De Smet)* 
    *Deze voordracht kadert in het EIP-project BioBIG  

Inschrijven 

Deelname is gratis maar inschrijven is noodzakelijk om de link voor deelname te bekomen, ten laatste op vrijdag 18 juni. 

Inschrijven is mogelijk via Activiteitenagenda | Departement Landbouw & Visserij (vlaanderen.be) en ga naar 22/06/2021 WEBINAR: Veetournee op de PC 2021 of via deze link

Meer informatie 

e-mail: sectoradvies@lv.vlaanderen.be 
GSM: +32 473 83 70 58 (Suzy Van Gansbeke) of +32 473 83 70 60 (Laurence Hubrecht) 

Deze Veetournee op de PC wordt mede georganiseerd door:

pcv pcr


en met medewerking van

veetournee logos  

Veetournee is een initiatief van het Departement Landbouw en Visserij. Het is een netwerkevent dat de Vlaamse veehouders (en andere ketenpartners) informeert, sensibiliseert en activeert met betrekking tot actuele landbouwthema’s. Omwille van de COVID-beperkingen wordt uitzonderlijk een online event georganiseerd.