RUNDVEELOKET

Workshop XGain

Datum:
Start:
Einde:
Organisator:
Project XGain
Plaats:
ILVO T&V, Burg. van Gansberghelaan 115, 9820 Merelbeke

Toevoegen aan kalender 2023-04-18 02:00:00 2023-04-18 02:00:00 Dinsdag 18 april - Workshop XGain Workshop XGain Het doel van deze workshop is om stakeholders met verschillende achtergronden samen te brengen en na te denken hoe de XGain kennistool een meerwaarde kan bieden. We willen graag de noden en verwachtingen van potentiële eindgebruikers waartoe u behoort gestructureerd in kaart brengen. Daarnaast willen tijdens deze workshop nagaan wat de belangrijkste beperkende factoren zijn voor technologische innovaties in landelijke gebieden. Praktisch Dinsdag 18 april, 9u00 - 17u00 ILVO T&V115: Burgemeester Van Gansberghelaan 115, 9820 Merelbeke INSCHRIJVEN Programma: 9u00     Registratie & koffie 9u20     Introductie XGain project, ILVO use case & kennistool 10u30   Kennismaking 10u45   XGain Quiz (Introductie oefening) 11u00   Pauze 11u15   World Café (Discussies in kleinere groepen rond 3 thema’s) 12u45   Lunch 13h30   Bespreking resultaten van world café 14u15   ADOPT workshop (Identificatie van innovatie barrières)4 15u30   Pauze 16u00   Bespreking van de resultaten van ADOPT 16u45   Wrap-up   INSCHRIJVEN   EU-Project XGain Dit Europese project wil connectiviteit en technologische ontwikkeling in landelijke gebieden ondersteunen. De ontwikkeling van o.a. 5G, Internet of Things, Artificiële intelligentie en Edge en Cloud computing biedt enorm veel mogelijkheden voor nieuwe toepassingen. Maar in landelijke gebieden moeten we rekening houden met restricties zoals beschikbare connectiviteit, elektriciteit, bereikbaarheid en natuurlijk ook budget en duurzaamheid.  Het XGain project zal daarom een tool ontwikkelen die advies geeft over welke connectiviteitstechnologie en andere IT-infrastructuur het meest geschikt is voor een bepaalde toepassing in een bepaalde regio, rekening houdend met sociale, economische en duurzaamheidsaspecten. Daarnaast worden er casestudies uitgewerkt doorheen Europa die in landelijke gebieden technieken uittesten. In Vlaanderen willen we hiervoor focussen op het dichten van de digitale kloof tussen intensieve en extensieve veeteelt. ILVO zal in kader van het project een camera en sensoropstelling ontwikkelen om automatisch data te verzamelen van het gedrag van runderen tijdens begrazing in weides of natuurgebieden.      Location Project XGain Project XGain Europe/Brussels public

Logo XGain

Workshop XGain


Het doel van deze workshop is om stakeholders met verschillende achtergronden samen te brengen en na te denken hoe de XGain kennistool een meerwaarde kan bieden. We willen graag de noden en verwachtingen van potentiële eindgebruikers waartoe u behoort gestructureerd in kaart brengen. Daarnaast willen tijdens deze workshop nagaan wat de belangrijkste beperkende factoren zijn voor technologische innovaties in landelijke gebieden.

Praktisch

Dinsdag 18 april, 9u00 - 17u00

ILVO T&V115: Burgemeester Van Gansberghelaan 115, 9820 Merelbeke


INSCHRIJVEN


Programma:

9u00     Registratie & koffie

9u20     Introductie XGain project, ILVO use case & kennistool

10u30   Kennismaking

10u45   XGain Quiz (Introductie oefening)

11u00   Pauze

11u15   World Café (Discussies in kleinere groepen rond 3 thema’s)

12u45   Lunch

13h30   Bespreking resultaten van world café

14u15   ADOPT workshop (Identificatie van innovatie barrières)4

15u30   Pauze

16u00   Bespreking van de resultaten van ADOPT

16u45   Wrap-up

 

INSCHRIJVEN

 

EU-Project XGain

Dit Europese project wil connectiviteit en technologische ontwikkeling in landelijke gebieden ondersteunen. De ontwikkeling van o.a. 5G, Internet of Things, Artificiële intelligentie en Edge en Cloud computing biedt enorm veel mogelijkheden voor nieuwe toepassingen. Maar in landelijke gebieden moeten we rekening houden met restricties zoals beschikbare connectiviteit, elektriciteit, bereikbaarheid en natuurlijk ook budget en duurzaamheid. 

Het XGain project zal daarom een tool ontwikkelen die advies geeft over welke connectiviteitstechnologie en andere IT-infrastructuur het meest geschikt is voor een bepaalde toepassing in een bepaalde regio, rekening houdend met sociale, economische en duurzaamheidsaspecten.
Daarnaast worden er casestudies uitgewerkt doorheen Europa die in landelijke gebieden technieken uittesten. In Vlaanderen willen we hiervoor focussen op het dichten van de digitale kloof tussen intensieve en extensieve veeteelt. ILVO zal in kader van het project een camera en sensoropstelling ontwikkelen om automatisch data te verzamelen van het gedrag van runderen tijdens begrazing in weides of natuurgebieden. 
 

EU Funded