RUNDVEELOKET

Agri-dagen - Rondleiding kalveropfok

Datum:
Start:
Einde:
Organisator:
Project KalFit
Plaats:
Agridagen: Weelde Depot, Geeneinde, 2381 Ravels

Toevoegen aan kalender 2022-05-20 02:00:00 2022-05-20 02:00:00 20 mei: Agri-dagen - Rondleiding kalveropfok Rondleiding op Agridagen: Hulpmiddelen in de kalveropfok Datum: vrijdag 20 mei 2022 Locatie: Weelde Depot Geeneinde 2381 Ravels Organisatie: demoproject KalFit Het demoproject KalFit, gesteund door de Vlaamse overheid en de Europese Unie, zet de Vlaamse rundveehouders aan om preventief te werk te gaan in de jongvee opfok om zo de algemene gezondheid van de kalveren te verbeteren. Dit leidt niet alleen tot minder ziekte en sterfte en minder gebruik van geneesmiddelen. Het kan bovendien de groei van de kalveren positief beïnvloeden met een vroegere eerste inseminatie en afkalfleeftijd van de vaarzen wat leidt tot een hogere rentabiliteit van het bedrijf. In samenwerking met de partners Inagro, ILVO, Hooibeekhoeve en DGZ wil het project KalFit je graag op Agridagen rondleiden langsheen verschillende standen die hulpmiddelen en tips aanbieden rondom kalveropfok. Relevante tips en advies zullen ook meegegeven worden zodat je deze ook in de praktijk kan toepassen om de kalveropfok op jouw bedrijf te optimaliseren. Er worden 2 rondleidingsmomenten gepland: van 10u tot 12u van 14u tot 16u De rondleiding is gratis, inschrijven wel verplicht. Inschrijven kan via volgende link: inschrijvingslink Partners KalFit: Financiering:     Location Project KalFit Project KalFit Europe/Brussels public

Kalf


Rondleiding op Agridagen:

Hulpmiddelen in de kalveropfok

Datum: vrijdag 20 mei 2022

Locatie:

Weelde Depot
Geeneinde
2381 Ravels

Organisatie: demoproject KalFit

Het demoproject KalFit, gesteund door de Vlaamse overheid en de Europese Unie, zet de Vlaamse rundveehouders aan om preventief te werk te gaan in de jongvee opfok om zo de algemene gezondheid van de kalveren te verbeteren. Dit leidt niet alleen tot minder ziekte en sterfte en minder gebruik van geneesmiddelen. Het kan bovendien de groei van de kalveren positief beïnvloeden met een vroegere eerste inseminatie en afkalfleeftijd van de vaarzen wat leidt tot een hogere rentabiliteit van het bedrijf.

In samenwerking met de partners Inagro, ILVO, Hooibeekhoeve en DGZ wil het project KalFit je graag op Agridagen rondleiden langsheen verschillende standen die hulpmiddelen en tips aanbieden rondom kalveropfok. Relevante tips en advies zullen ook meegegeven worden zodat je deze ook in de praktijk kan toepassen om de kalveropfok op jouw bedrijf te optimaliseren. Er worden 2 rondleidingsmomenten gepland:

  • van 10u tot 12u
  • van 14u tot 16u

De rondleiding is gratis, inschrijven wel verplicht.

Inschrijven kan via volgende link: inschrijvingslink


Partners KalFit:

Partners KalFit

Financiering:

Financiering