RUNDVEELOKET

Studienamiddag Jongleven: Het ideaal opfoktraject

Datum:
Start:
Einde:
Organisator:
Project JongLeven
Plaats:
ILVO Dier, Scheldeweg 68, 9090 Melle

Toevoegen aan kalender 2021-12-14 01:00:00 2021-12-14 01:00:00 14 december 2021 - Studienamiddag Jongleven: Het ideaal opfoktraject WEBINAR JongLeven Het ideaal opfoktraject! Enkel digitale deelname! Wanneer: 14 december, 13u30 - 16u30 Waar: Online, na inschrijving ontvangt u via mail een deelname-link INSCHRIJVEN   Programma 13u30    Biest, het vloeibare goud, zoveel meer dan alleen IgG? - Ilke Van Hese (ILVO) 13u50    Resultaten melkregimeproef ad libitum versus standaard melkschema - Els Stevens (Hooibeekhoeve) 14u10    Wat is het ideaal moment om maïs te introduceren bij HF en BWB kalveren? - Maryline Lamérand (ILVO) 14u30    Pauze 14u45    Wat is de ideale groei en hoe volg ik dit op mijn bedrijf op? - Evi Canniere (Inagro) 15u05    Lichaamsverhoudingen bij kalveren met een laag geboortegewicht - Maya Meesters & Mieke Van Eetvelde (UGent) 15u25    Methaanemissies bij jongvee - Joni Van Mullem (ILVO) 15u45    Koffie & versnapering 16u30    Einde   INSCHRIJVEN   Meer info: Maryline.Lamerand@ilvo.vlaanderen.be In het VLAIO-project JongLeven (2018-2022) gaat ILVO samen met partners Inagro en Hooibeekhoeve op zoek naar duidelijke handvaten voor de Vlaamse melkveehouders om de opfok van vaarzen op het bedrijf te verbeteren. Een gezonde groei tijdens de eerste twee levensjaren kan leiden tot een vroege inseminatieleeftijd door middel van een nauwgezette opvolging van het groeitraject en een doordacht management. Een snellere eerste inseminatie resulteert in een veel lagere opfokkost. Daarbovenop is er ook veel minder vervangingsjongvee nodig. Sneller insemineren kan echter alleen als de groei voldoende hoog is. De partners van project Jongleven, ontwikkelden daarom de Jongveetool. Deze applicatie biedt de mogelijkheid om het groeitraject van uw jongvee op te volgen en te vergelijken met optimale streefwaardes. In het project Jongleven streven we daarnaast om via de verbetering van de jongvee-opfok, in te zetten op een verbeterde pensontwikkeling, een verhoogde voederefficiëntie en een efficiëntere melkproductie tijdens de productieve levensfase van de melkkoe. Partners: Financiering: Co-Financiering:   Location Project JongLeven Project JongLeven Europe/Brussels public

Header


WEBINAR JongLeven

Het ideaal opfoktraject!

Enkel digitale deelname!


Wanneer: 14 december, 13u30 - 16u30
Waar: Online, na inschrijving ontvangt u via mail een deelname-link

INSCHRIJVEN
 

Programma

13u30    Biest, het vloeibare goud, zoveel meer dan alleen IgG? - Ilke Van Hese (ILVO)

13u50    Resultaten melkregimeproef ad libitum versus standaard melkschema - Els Stevens (Hooibeekhoeve)

14u10    Wat is het ideaal moment om maïs te introduceren bij HF en BWB kalveren? - Maryline Lamérand (ILVO)

14u30    Pauze

14u45    Wat is de ideale groei en hoe volg ik dit op mijn bedrijf op? - Evi Canniere (Inagro)

15u05    Lichaamsverhoudingen bij kalveren met een laag geboortegewicht - Maya Meesters & Mieke Van Eetvelde (UGent)

15u25    Methaanemissies bij jongvee - Joni Van Mullem (ILVO)

15u45    Koffie & versnapering

16u30    Einde
 

INSCHRIJVEN
 

Meer info: Maryline.Lamerand@ilvo.vlaanderen.be

In het VLAIO-project JongLeven (2018-2022) gaat ILVO samen met partners Inagro en Hooibeekhoeve op zoek naar duidelijke handvaten voor de Vlaamse melkveehouders om de opfok van vaarzen op het bedrijf te verbeteren. Een gezonde groei tijdens de eerste twee levensjaren kan leiden tot een vroege inseminatieleeftijd door middel van een nauwgezette opvolging van het groeitraject en een doordacht management. Een snellere eerste inseminatie resulteert in een veel lagere opfokkost. Daarbovenop is er ook veel minder vervangingsjongvee nodig. Sneller insemineren kan echter alleen als de groei voldoende hoog is.

Logo JongLeven

De partners van project Jongleven, ontwikkelden daarom de Jongveetool. Deze applicatie biedt de mogelijkheid om het groeitraject van uw jongvee op te volgen en te vergelijken met optimale streefwaardes. In het project Jongleven streven we daarnaast om via de verbetering van de jongvee-opfok, in te zetten op een verbeterde pensontwikkeling, een verhoogde voederefficiëntie en een efficiëntere melkproductie tijdens de productieve levensfase van de melkkoe.


Partners:

Logo's partners

Financiering:

VLAIO

Co-Financiering:

Financiering