4 juni - Workshop klimaatvriendelijke melkveerantsoenen
Toevoegen aan kalender 2019-06-04 02:00:00 2019-06-04 02:00:00 4 juni - Workshop klimaatvriendelijke melkveerantsoenen Workshop klimaatvriendelijke melkveerantsoenen 'Klimaat’ is een hot-item. Ook de melkveehouderij kan hierin een positieve rol spelen. Klimaatbewust telen van voedergewassen met opbouw van organische stof in de bodem staat daarbij centraal. Vruchtwisseling vormt hiervoor een belangrijke maatregel. Ook zullen voederbieten of gras-klaver moeten ingepast worden in de gangbare rantsoenen op basis van maïs, gras en granen. Verder proberen we ook best de methaanuitstoot van het rundvee te beperken. Het demonstratieproject KOE (Klimaatvriendelijke Ommekeer met Eigen voer) ondersteunt veehouders met het aanpassen van teelt en rantsoen. Deze workshops vormen het sluitstuk van het project: Resultaten van rantsoenproeven (ingekuilde voederbieten, geplette gerst, gras-klaver, …) Klimaatbewuste aanpassing van jouw rantsoenen a.d.h.v. jouw ruwvoeranalyses en rantsoenen Discussie met andere melkveehouders en onderzoekers. Programma De broeikasgasuitstoot verminderen met een aangepast teeltplan? Voorstelling demonstratieproject ‘KOE’ Klimaatvriendelijke gewassen als voeder? LUNCHPAUZE met broodjes Rantsoenproeven: geplette gerst, ingekuilde voederbieten en gras-klaver Kostprijsberekening van zelf geteelde voeders Klimaatvriendelijke teelten in het melkveerantsoen in de praktijk Uitwisseling ervaringen en discussie Praktische informatie Dinsdag 4 juni 2019 11u00 – 15u00 Hooibeekhoeve: Hooibeeksedijk 1, 2440 Geel GRATIS Inschrijven: Gelieve vooraf in te schrijven: INSCHRIJVEN Gelieve meteen uw ruwvoeranalyses en/of rantsoenen op te laden Location Project KOE Project KOE Europe/Brussels public
Workshop klimaatvriendelijke melkveerantsoenen
'Klimaat’ is een hot-item. Ook de melkveehouderij kan hierin een positieve rol spelen. Klimaatbewust telen van voedergewassen met opbouw van organische stof in de bodem staat daarbij centraal. Vruchtwisseling vormt hiervoor een belangrijke maatregel. Ook zullen voederbieten of gras-klaver moeten ingepast worden in de gangbare rantsoenen op basis van maïs, gras en granen. Verder proberen we ook best de methaanuitstoot van het rundvee te beperken.
Het demonstratieproject KOE (Klimaatvriendelijke Ommekeer met Eigen voer) ondersteunt veehouders met het aanpassen van teelt en rantsoen.
Deze workshops vormen het sluitstuk van het project:
- Resultaten van rantsoenproeven (ingekuilde voederbieten, geplette gerst, gras-klaver, …)
- Klimaatbewuste aanpassing van jouw rantsoenen a.d.h.v. jouw ruwvoeranalyses en rantsoenen
- Discussie met andere melkveehouders en onderzoekers.
Programma
- De broeikasgasuitstoot verminderen met een aangepast teeltplan?
- Voorstelling demonstratieproject ‘KOE’
- Klimaatvriendelijke gewassen als voeder?
- LUNCHPAUZE met broodjes
- Rantsoenproeven: geplette gerst, ingekuilde voederbieten en gras-klaver
- Kostprijsberekening van zelf geteelde voeders
- Klimaatvriendelijke teelten in het melkveerantsoen in de praktijk
- Uitwisseling ervaringen en discussie
Praktische informatie
- Dinsdag 4 juni 2019
- 11u00 – 15u00
- Hooibeekhoeve: Hooibeeksedijk 1, 2440 Geel
- GRATIS
Inschrijven:
- Gelieve vooraf in te schrijven: INSCHRIJVEN
- Gelieve meteen uw ruwvoeranalyses en/of rantsoenen op te laden