RUNDVEELOKET

Uitwisselingsmoment gescheiden rundveedrijfmest

Datum:
Start:
Einde:
Organisator:
B3W
Plaats:
Borgerhout 22, 2450 Meerhout

Toevoegen aan kalender 2021-08-31 02:00:00 2021-08-31 02:00:00 31 augustus - Uitwisselingsmoment gescheiden rundveedrijfmest Uitwisselingsmoment ‘‘Gescheiden rundveedrijfmest: hoe toepassen in de stal en op het veld” Dinsdag 31 augustus 2021  Beste landbouwer, Als nieuwe Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit (B3W), nodigen we je graag uit voor een thematisch uitwisselingsmoment over het scheiden van runderdrijfmest: hoe toepassen in de stal en op het veld. Dit event vindt online plaats op dinsdag 31 augustus om 13u30.    Mest scheiden kent verschillende toepassingen en voordelen. Tijdens dit uitwisselingsmoment leer je er alles over.    Maak kennis met landbouwer Jens Vleugels uit Meerhout Melkveehouder Jens zal ons zijn scheidingsinstallatie laten zien en stilstaan bij de aandachtspunten bij het gebruik van dikke en dunne fractie in de stal en op het veld. Samen met de begeleiders van B3W willen we je meer duidelijkheid geven over:  Welk type scheider is het meest geschikt? Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van dikke fractie? Dikke fractie als strooisel bij melkkoeien, werkt dat? Dunne fractie als meststof op grasland : wat zijn de voordelen?  Zijn er voordelen naar mestafzet? Interactie Omdat ook jouw kant van het verhaal belangrijk is, voorzien we ruim de tijd voor discussie en vragen. Stuur ons dus gerust een aantal vragen op voorhand door of stel jouw vraag op de namiddag zelf.     Interesse? Schrijf snel in! Het thematisch uitwisselingsmoment ‘Gescheiden rundveedrijfmest: hoe toepassen in de stal en op het veld’ gaat door op dinsdag 31 augustus vanaf 13u30 op het bedrijf van Jens Vleugels, Borgerhout 22 - 2450 Meerhout. Het gaat om een buitenactiviteit. Inschrijven kan tot op de dag vóór het thematisch uitwisselingsmoment en doe je op volgende manier: Maak een account aan op de website van B3W als je deze nog niet hebt. Bevestig je registratie via de link die je ontvangt in je mailbox (check eventueel de map met ongewenste mail). Meld je na het aanmaken van je account aan op de website en klik op ‘evenementen’ of gebruik de rechtstreeks link. Zorg dat je zeker op inschrijfknop hebt geklikt. Anders is de inschrijving niet compleet. Als je ingeschreven bent, zal je op de dag van het thematisch uitwisselingsmoment, voor de middag een e-mail met een link om deel te nemen ontvangen. Nadat je je hebt ingeschreven voor het thematisch uitwisselingsmoment, kan je op het discussieforum op de B3W-website alvast jouw vragen stellen. B3W B3W is een samenwerking van dertien Vlaamse onderzoeks- en praktijkcentra, in opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), om de bodem- en waterkwaliteit te verbeteren. De focus hierbij ligt op het delen van goede praktijken en kennis. Lees meer op de webpagina van B3W. Meer info Indien u vragen heeft of meer info wenst, neem gerust contact op met An Schellekens (an.schellekens@b3w.vlaanderen.be)      Location B3W B3W Europe/Brussels public

Uitwisselingsmoment

‘‘Gescheiden rundveedrijfmest: hoe toepassen in de stal en op het veld”

Dinsdag 31 augustus 2021 

koeien


Beste landbouwer,

Als nieuwe Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit (B3W), nodigen we je graag uit voor een thematisch uitwisselingsmoment over het scheiden van runderdrijfmest: hoe toepassen in de stal en op het veld. Dit event vindt online plaats op dinsdag 31 augustus om 13u30. 
 
Mest scheiden kent verschillende toepassingen en voordelen. Tijdens dit uitwisselingsmoment leer je er alles over. 
 
Maak kennis met landbouwer Jens Vleugels uit Meerhout

Melkveehouder Jens zal ons zijn scheidingsinstallatie laten zien en stilstaan bij de aandachtspunten bij het gebruik van dikke en dunne fractie in de stal en op het veld. Samen met de begeleiders van B3W willen we je meer duidelijkheid geven over: 

  • Welk type scheider is het meest geschikt?
  • Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van dikke fractie?
  • Dikke fractie als strooisel bij melkkoeien, werkt dat?
  • Dunne fractie als meststof op grasland : wat zijn de voordelen? 
  • Zijn er voordelen naar mestafzet?

Interactie

Omdat ook jouw kant van het verhaal belangrijk is, voorzien we ruim de tijd voor discussie en vragen. Stuur ons dus gerust een aantal vragen op voorhand door of stel jouw vraag op de namiddag zelf.  
 
Interesse? Schrijf snel in!

Het thematisch uitwisselingsmoment ‘Gescheiden rundveedrijfmest: hoe toepassen in de stal en op het veld’ gaat door op dinsdag 31 augustus vanaf 13u30 op het bedrijf van Jens Vleugels, Borgerhout 22 - 2450 Meerhout. Het gaat om een buitenactiviteit.

Inschrijven kan tot op de dag vóór het thematisch uitwisselingsmoment en doe je op volgende manier:

  • Maak een account aan op de website van B3W als je deze nog niet hebt.
  • Bevestig je registratie via de link die je ontvangt in je mailbox (check eventueel de map met ongewenste mail).
  • Meld je na het aanmaken van je account aan op de website en klik op ‘evenementen’ of gebruik de rechtstreeks link.

Zorg dat je zeker op inschrijfknop hebt geklikt. Anders is de inschrijving niet compleet.

inschrijven

Als je ingeschreven bent, zal je op de dag van het thematisch uitwisselingsmoment, voor de middag een e-mail met een link om deel te nemen ontvangen.

Nadat je je hebt ingeschreven voor het thematisch uitwisselingsmoment, kan je op het discussieforum op de B3W-website alvast jouw vragen stellen.

B3W

B3W is een samenwerking van dertien Vlaamse onderzoeks- en praktijkcentra, in opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), om de bodem- en waterkwaliteit te verbeteren. De focus hierbij ligt op het delen van goede praktijken en kennis.

Lees meer op de webpagina van B3W.

Meer info

Indien u vragen heeft of meer info wenst, neem gerust contact op met An Schellekens (an.schellekens@b3w.vlaanderen.be)