RUNDVEELOKET

Webinar transitiemanagement

Datum:
Start:
Einde:
Organisator:
Kennisplatform Koesensor
Plaats:
Online

Toevoegen aan kalender 2021-07-06 02:00:00 2021-07-06 02:00:00 6 juli - Webinar transitiemanagement WEBINAR - Transitiemanagement De transitieperiode heeft een grote economische impact doordat veel problemen zich in deze periode voordoen. De verliezen worden voornamelijk veroorzaakt door een beperkt aantal dieren die metabool en nutritioneel onvoldoende veerkrachtig zijn om deze periode succesvol door te komen. Uitnodiging in pdf INSCHRIJVEN Dinsdag 6 juli 2021 van 12u45 tot 14u00 Dit webinar wordt georganiseerd vanuit het Veerkracht-project. Je komt te weten wat het belang is van een goed transitiemanagement, welke parameters het mogelijk maken om risicodieren te identificeren en op te volgen en wat de lactatie opstart waarde precies is. De transitieperiode bij melkvee: wat gebeurt er precies? – Miel Hostens (UGent, Universiteit Utrecht)  Het identificeren van risicodieren aan de hand van sensordata en voederopname – Stijn Heirbaut (UGent)  Optimaal droogstandsrantsoen voor metabool evenwicht – Wilfried van Straalen (Schothorst Feed Research bv)  Introductie van een nieuw kengetal: de lactatie opstart waarde – Matthieu Salamone (UGent, KU Leuven)  Transitiemanagement in de praktijk: Melkveehouder Gert getuigt  Ketose en de link met tussenkalftijd Inschrijven:  Deelname is gratis INSCHRIJVEN Meer info: info@koesensor.be – 014/259756   Location Kennisplatform Koesensor Kennisplatform Koesensor Europe/Brussels public

WEBINAR - Transitiemanagement

De transitieperiode heeft een grote economische impact doordat veel problemen zich in deze periode voordoen. De verliezen worden voornamelijk veroorzaakt door een beperkt aantal dieren die metabool en nutritioneel onvoldoende veerkrachtig zijn om deze periode succesvol door te komen.

Uitnodiging in pdf

Koesensor

INSCHRIJVEN


Dinsdag 6 juli 2021 van 12u45 tot 14u00

Dit webinar wordt georganiseerd vanuit het Veerkracht-project. Je komt te weten wat het belang is van een goed transitiemanagement, welke parameters het mogelijk maken om risicodieren te identificeren en op te volgen en wat de lactatie opstart waarde precies is.

  • De transitieperiode bij melkvee: wat gebeurt er precies? – Miel Hostens (UGent, Universiteit Utrecht) 
  • Het identificeren van risicodieren aan de hand van sensordata en voederopname – Stijn Heirbaut (UGent) 
  • Optimaal droogstandsrantsoen voor metabool evenwicht – Wilfried van Straalen (Schothorst Feed Research bv) 
  • Introductie van een nieuw kengetal: de lactatie opstart waarde – Matthieu Salamone (UGent, KU Leuven) 
  • Transitiemanagement in de praktijk:
    • Melkveehouder Gert getuigt 
    • Ketose en de link met tussenkalftijd

Inschrijven: 

Deelname is gratis

INSCHRIJVEN

Meer info: info@koesensor.be – 014/259756

Sponsors