Vleesveecongres 2019
Toevoegen aan kalender 2019-12-11 01:00:00 2019-12-11 01:00:00 11 en 18 december 2019 - Vleesveecongres 2019 VLEESVEECONGRES 2019 Uitdagingen en kansen voor de vleesveehouderij Woensdag 11 december: Paal 26 Gand-Café, Paalsesteenweg 240, 3583 PAAL Woensdag 18 december: Salons Mantovani, Doorn 1, 9700 OUDENAARDE We kunnen er niet meer omheen, de land- en tuinbouwsector is in volle evolutie. Dit is ingegeven door de diverse wereldvraagstukken zoals de klimaatopwarming, de toenemende wereldbevolking, de uitputtende hulpbronnen … Zowel vanuit politieke als wetenschappelijke hoek roept men op tot transitie naar een duur-zaam landbouw- en voedingssysteem. Niet alleen het beleid maar ook nieuwe trends in het voedingspatroon dwingen de professionele vleesveehouder mee te evolueren. U kunt maar beter goed geïnformeerd zijn. Met dit congres wensen de organisatoren een positieve bijdrage te leveren voor het succesvol uitbaten van een vleesveebedrijf. Programma 09u30 Ontvangst met koffie 10u00 Verwelkoming 10u05 Dierenwelzijn: hete hangijzers in de veehouderij – Dirk Lips 10u50 Klimaatimpact vleesproductie: knelpunten en kansen voor de Vlaamse vleesveehouderij – Karen Goossens (ILVO) 11u35 Fokkerijkeuzes: kijken en/of weten? – Wim Veulemans (CRV) 12u05 Broodjesmaaltijd met soep 13u15 Besnoitiose: nieuwe dierziekte met economische impact op de Vlaamse vleesveehouderij – Koen De Bleecker/Evelyne Van de Wouwer (DGZ) 14u00 SenseHub Beef, een koemonitoringsysteem dat ALLES ziet, en dus zorgt voor extra rendement – Kees Pols (Allflex) 14u45 Pauze 15u15 Eiwithoudende gewassen: enkele aspecten van de teelten luzerne, gras/klaver, veldbonen en soja – Thijs Vanden Nest (ILVO) 16u00 Einde Deelname Kostprijs: 15 € per persoon (betalen via bancontant bij de inschrijving) Inschrijven: INSCHRIJVEN Ten laatste tegen 6 december 2019! Meer info Laurence Hubrecht / T 0473 83 70 60 / @ Laurence.Hubrecht@lv.vlaanderen.be Andries Colman / T 0492 23 92 18 / @ Andries.Colman@lv.vlaanderen.be Location Departement Landbouw & Visserij Departement Landbouw & Visserij Europe/Brussels public
Woensdag 11 december: Paal 26 Gand-Café, Paalsesteenweg 240, 3583 PAAL
Woensdag 18 december: Salons Mantovani, Doorn 1, 9700 OUDENAARDE
We kunnen er niet meer omheen, de land- en tuinbouwsector is in volle evolutie. Dit is ingegeven door de diverse wereldvraagstukken zoals de klimaatopwarming, de toenemende wereldbevolking, de uitputtende hulpbronnen … Zowel vanuit politieke als wetenschappelijke hoek roept men op tot transitie naar een duur-zaam landbouw- en voedingssysteem. Niet alleen het beleid maar ook nieuwe trends in het voedingspatroon dwingen de professionele vleesveehouder mee te evolueren. U kunt maar beter goed geïnformeerd zijn.
Met dit congres wensen de organisatoren een positieve bijdrage te leveren voor het succesvol uitbaten van een vleesveebedrijf.
Programma
09u30 Ontvangst met koffie
10u00 Verwelkoming
10u05 Dierenwelzijn: hete hangijzers in de veehouderij – Dirk Lips
10u50 Klimaatimpact vleesproductie: knelpunten en kansen voor de Vlaamse vleesveehouderij – Karen Goossens (ILVO)
11u35 Fokkerijkeuzes: kijken en/of weten? – Wim Veulemans (CRV)
12u05 Broodjesmaaltijd met soep
13u15 Besnoitiose: nieuwe dierziekte met economische impact op de Vlaamse vleesveehouderij – Koen De Bleecker/Evelyne Van de Wouwer (DGZ)
14u00 SenseHub Beef, een koemonitoringsysteem dat ALLES ziet, en dus zorgt voor extra rendement – Kees Pols (Allflex)
14u45 Pauze
15u15 Eiwithoudende gewassen: enkele aspecten van de teelten luzerne, gras/klaver, veldbonen en soja – Thijs Vanden Nest (ILVO)
16u00 Einde
Deelname
Kostprijs:
15 € per persoon (betalen via bancontant bij de inschrijving)
Inschrijven:
Ten laatste tegen 6 december 2019!
Meer info
Laurence Hubrecht / T 0473 83 70 60 / @ Laurence.Hubrecht@lv.vlaanderen.be
Andries Colman / T 0492 23 92 18 / @ Andries.Colman@lv.vlaanderen.be