Vleesveecongres 2022
Goede praktijken in de vleesveehouderij
Vleesvee houden vergt een multidisciplinaire aanpak. Een professionele vleesveehouder met parate kennis van voeding, huisvesting, dierengezondheid, genetica en economie haalt betere zoötechnische en bedrijfseconomische resultaten. Echter, de evolutie in al deze domeinen gaat zeer snel. Voortdurende bijscholing door de professionele vleesveehouder is dan ook op zijn plaats. Tijdens deze studiedag die gekoppeld is aan een bedrijfsbezoek wordt u geïnformeerd over voerefficiëntie, rendabiliteit, bioveiligheid, kalveropfok en watergebruik bij vleesvee.
Presentaties
Welke bedrijfseconomische en technische parameters bepalen het arbeidsinkomen op een vleesveebedrijf?
Goedele Vrints (Departement Landbouw en Visserij)
Nieuwe inzichten aangaande kalveropfok
Geert Hoflack (MSD)
Drinkwaterkwaliteit voor vleesvee: onderschat of overroepen?
An Cools (Inagro)
Hoe behaal je een betere voerefficiëntie bij vleesvee?
Anne Vandelannoote (Arvesta)
Rendabiliteit vleesveehouderij
Dirk Audenaert (Boerenbond)