RUNDVEELOKET

Klauwgezondheid

Algemeen

De voornaamste klauwaandoeningen en ziekteverloop (presentatie rundveepracticus Marcel Van Aert, januari 2019)
Uitgebreide presentatie van rundveepracticus Marcel Van Aert met een overzicht van de bouw van poot en klauw en van de voornaamste klauwaandoeningen en bijhorend ziekteverloop.

Behandeling van de voornaamste klauwaandoeningen (presentatie rundveepracticus Marcel Van Aert, januari 2019)
Uitgebreide presentatie met overzicht van behandeling van de voornaamste klauwaandoeningen met praktische tips. Een moderne versie van de “vijfstappenmethode”,
en behandelplan van een “efficiënte” preventieve klauwverzorging.

Klauwverzorgingsboxen: alles op een rijtje (presentatie rundveepracticus Marcel Van Aert, januari 2019)
Praktijkgericht overzicht van de verschillende types behandelboxen. Waar let je op bij het plaatsen van de box en hoe ga je best aan de slag bij het verzorgen van de klauwen?

Melkvee

Gezonde klauwen op stal (2017, demoproject EU/Vlaanderen)
Gezonde klauwen vormen belangrijke factor voor de productiviteit van de melkkoeien, maar ook het welzijn van de dieren en de arbeidsvreugde van de veehouder hangen hiermee samen. Deze bundel levert alle info voor een goed klauwmanagement: overzicht van de belangrijkste klauwaandoeningen, herkennen van klauwproblemen, behandeling en preventie, functionele klauwverzorging, economische impact van klauwproblemen, praktische tips, ...

Melkvee en klauwgezondheid (2013, Dept. LV)
Complete informatiebrochure over klauwen en klauwgezondheid bij melkvee: anatomie van de klauw, functionele klauwverzorging, infectieuze en niet-infectieuze klauwletsels en hun verzorging, invloedsfactoren klauwgezondheid, relatie tussen klauwgezondheid en voeding en fokkerij.

Vleesvee